Ung Pirat fortsätter stötta Piratpartiet

August 6, 2010 – 12:40 am

Rick Falkvinges olyckliga uttalande i onsdagens Ekot angående att legalisera innehav av barnporr, något som inte finns förankrat i partiet, har följts av en het debatt både externt och internt. Internt har debatten varit stor och många är mycket kritiska till hur saker har skötts i samband med offentliggörelsen av valmanifestet, det som gav upphov till misstolkningen som Falkvinge baserade sitt uttalande på. Piratpartiets ungdomsförbund Ung Pirat tycker det är olyckligt att projektet har haft så dålig förankring hos medlemmarna.

– Det är olyckligt att det skedde missförstånd kring valmanifestet och att man uttryckt sig fel, säger Stefan Flod, förbundsordförande för Ung Pirat. Det viktiga är att man nu tänker göra om och göra rätt.

Ung Pirat fastslår att Piratpartiet fortfarande driver samma politik och att de därför kommer fortsätta stötta partiet, så länge de förankrar åsikterna hos sina medlemmar. Styrelsens beslut att öppna upp manifestet för diskussion hos medlemmarna ser Ung Pirat som något mycket positivt. De vill även se att piratpartiets riksdagsgrupp, en samling på 25 personer med valbara platser till riksdagen, får se över manifestet och komma med åsikter och synpunkter.

– Vi är ett gräsrotsparti. Genom att öppna upp för debatt kring valmanifesten visar att man lyssnar på sina medlemmar och att man värnar om dem, fortsätter Flod. Det är otroligt viktigt att partiets riksdagskandidater och medlemmar kan känna att de kan ställa sig bakom valmanifestet.

Ung Pirat tar nu sikte på den 19 september, dagen då vi firar Piratpartiets ankomst i riksdagen.

Källor och referenser:
Rick Falkvinges uttalande: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3899644

Anna Trobergs uttalande: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3901759

För mer information:

Förbundet Ung Pirat är Piratpartiets ungdomsförbund och Sveriges näst största politiska ungdomsförbund, en bred organisation som står för ett öppet informationssamhälle: delad kultur, fri kunskap och skyddat privatliv. Ung Pirat har strax över 5 600 medlemmar i 5 distrikt och ett 60-tal lokalavdelningar i hela landet.

Kontaktpersoner:
Stefan Flod
Förbundsordförande Ung Pirat
0760-18 89 18
stefan.flod@ungpirat.se

Sandra Grosse
Vice Förbundsordförande Ung Pirat
0707-25 61 03
sandra.grosse@ungpirat.se

 1. 4 kommentarer to “Ung Pirat fortsätter stötta Piratpartiet”

 2. …vad skulle Ung Pirat göra om de inte stöttade partiet? Bli en fristående lobbyorganisation?

  — ANNM - Aug 6, 2010 -- 12:13

 3. Ja, eller att uppmana sina medlemmar att antingen bojkotta valet eller rösta på något annat parti. Samtliga politiska ungdomsförbund borde i varje valrörelse mycket noga tänka igenom om de verkligen ska uppmana sina medlemmar att rösta på respektive moderparti.
  Om ett politiskt ungdomsförbund skulle rekommendera sina medlemmar att rösta på något annat parti skulle deras moderparti snabbt som attan ändra flera saker de annars aldrig skulle bry sig om.

  — Grå - Aug 6, 2010 -- 12:17

 4. vore verkligen dåligt om de inte velat sötta Piratpartiet

  — jon - Aug 6, 2010 -- 12:44

 1. 1 Trackback(s)

 2. Aug 6, 2010: Barnporr helgar inte alla medel | Piratkopiering

You must be logged in to post a comment.