Piratpartiet gör om, och gör rätt. Släpper Valmanifest 2.0

August 13, 2010 – 6:57 am

Efter att det hade uppdagats en del oklarheter och andra brister i Piratpartiets valmanifest sedan det presenterades förra veckan, har partistyrelsen beslutat och genomfört en omgång revideringar av manifestet i samråd med partiets medlemmar. Ung Pirat konstaterat att de lever som de lär. De river upp, gör om och gör rätt.

Det har varit otroligt viktigt att alla medlemmar kan känna att de kan ställa sig bakom valmanifestet genom en öppen debatt. Under en veckas tid som valmanifestet öppnades upp för revidering så har det postats över 1 700 inlägg i det öppna valmanifestforumet samt skapat en lång rad media, blogg- och twitterinlägg.

- Det är fantastiskt roligt att intresset och uppslutningen blev så stor, mycket större än förväntat. Vi skapar en modern deltagarpolitik på riktigt säger Stefan Flod förbundsordförande för Ung Pirat.

Piratpartiet är det enda partiet i Sverige där alla medlemmar får vara med i skapandet av valmanifestet. Detta sätt att bearbeta politiska budskap kan te sig okonventionellt, men Piratpartiet är sprunget ur den digitala deltagarkulturen, ur vilken exempelvis Wikipedia vuxit fram. Partiet ser många fördelar med denna form av deltagarpolitik:

- Tänk om även Sveriges riksdag kunde se sitt uppenbara misstag med att anta FRA-lagen och bestämma sig för att göra en Piratpartiet. De tänker om, gör om och gör rätt, fortsätter Stefan flod.

Ung Pirat är även stolta över viktiga ungdomspolitiska frågor såsom ställningstaganden för stärkandet för nya unga kreatörer, open access, fri studentlitteratur och läromedel, nätneutralitet och att Piratpartiet vill stoppa kommande lagar såsom IPRED2, datalagringsdirektivet samt föreslagna tvångsmedlet Hemlig Dataavläsning (2005:38).

Referenser och länkar:
se Piratpartiets presscenter, http://press.piratpartiet.se, för pressbilder och andra resurser
se Ung Pirats presscenter, http://presscenter.ungpirat.se, för pressbilder och andra resurser

Kontakt:
Stefan Flod
Förbundsordförande Ung Pirat
0760-18 89 18
stefan.flod@ungpirat.se

Sandra Grosse
Vice Förbundsordförande Ung Pirat
0707-25 61 03
sandra.grosse@ungpirat.se

You must be logged in to post a comment.