Ung Pirat sätter sig upp mot Pentagon

August 17, 2010 – 6:37 pm

Idag meddelade Piratpartiet och Wikileaks att man har inlett ett samarbete som innebär att Wikileaks använder Piratpartiets serverutrymme för sin verksamhet. Sen tidigare driver även Piratpartiet delar av The Pirate Bays trafik och detta är ett led i satsningen på att aktivt öka och säkra informationsfriheten i Sverige och i resten av Världen. Ung Pirat ställer sig helhjärtat bakom Piratpartiets initiativ och välkommnar satsningen.

– Detta är ett stort steg i rätt riktning, Wikileaks är oerhört viktigt för att det demokratiska samhället ska fungera på rätt sätt, säger Stefan Flod, förbundsordförande för Ung Pirat. Man måste kunna granska makten för att veta vem som ska hållas ansvarig när något går fel, det är precis det som Wikileaks arbetar med, och det är precis det Piratpartiet och Ung Pirat förespråkar.

Vid ett flertal tillfällen har Piratpartiet förklarat hur viktigt det är att Wikileaks får fortsätta verka och att man inte ska låta Pentagon och andra liknande instanser köra över organisationer som hjälper det demokratiska systemet. Nu när Wikileaks under en längre tid har hotats med nedläggning anser Ung Pirat att det är bra att Piratpartiet har agerat istället för komma med tomma löften.

– I och med att Piratpartiet nu använder samma servrar som Wikileaks så kan man inte stänga ner sajterna utan att det blir politisk censur, något som inte är tillåtet i Sverige, fortsätter Stefan Flod. Vi får väl se hur villiga amerikanska Pentagon är att stänga ner politiska partier i demokratiska länder.

Referenser och länkar:

http://svt.se/2.22620/1.2109211/piratpartiet_tar_ansvar_for_wikileaks_sakerhet

Kontakt:

Stefan Flod
Förbundsordförande Ung Pirat
0760-18 89 18
stefan.flod@ungpirat.se

Sandra Grosse
Vice Förbundsordförande Ung Pirat
0707-25 61 03
sandra.grosse@ungpirat.se


 1. 9 kommentarer to “Ung Pirat sätter sig upp mot Pentagon”

 2. Hej,

  Gör gärna referenserna till länkar till nästa gång.

  Tack,
  Jens

  — Jens - Aug 18, 2010 -- 08:43

 3. Great blog post, I’ve been after that :D

  — ista insurance - Sep 24, 2010 -- 22:36

 4. Possibly the top topic that I read all day :D

  Terrence

  — ius insurance - Sep 25, 2010 -- 17:04

 5. I am wondering what Robt has to say with this?!?

  Blanca

  — molina insurance - Sep 26, 2010 -- 12:53

 1. 5 Trackback(s)

 2. Aug 17, 2010: Ung Pirat pressis: Ung Pirat sätter sig upp mot Pentagon | Stefan Flod
 3. Aug 17, 2010: Piratpartiet fortsätter leverera
 4. Aug 17, 2010: Piratpartiet och Wikileaks gör avtryck | Anna Troberg
 5. Aug 18, 2010: Wikileaks flyttar in hos Piratpartiet | Sanningen som jag ser den
 6. Aug 18, 2010: Fönstret står på vid gavel | Anna Troberg

You must be logged in to post a comment.