Unga Pirater gör reklamfilm åt Piratpartiet

September 12, 2010 – 11:11 pm

Med en vecka kvar till valet släpps en reklamfilm för Piratpartiet, som slutspurtar mot riksdagen. Filmen är gjord av ett antal unga pirater med intresse för film och skådespel och har som mål att nå några av de 700 000 osäkra väljarna.

– Vi hoppas att man med hjälp av filmen ska få en större förståelse för vad övervakning kan innebära och vad det är vi riskerar bli utsatta för om övervakningshetsen fortsätter, säger regissören Tess Lindholm. Det är helt orimligt att oskyldiga ska massövervakas.

Reklamfilmen har producerats med små medel och är självklart fri att kopiera och använda för alla. Ung Pirat hoppas att integritetsfrågorna ska fortsätta diskuteras och fokuseras på fram till valet.

– Under det senaste året har flera olika integritetskränkande lagar diskuterats i både EU och i Sverige. Makthavarna verkar vara blinda för det faktum att en medborgares rätt till privatliv är något av det viktigaste som finns. Reklamfilmen gestaltar vilka konsekvenser den nuvarande utvecklingen kan få, säger Stefan Flod, förbundsordförande för Ung Pirat.

Mer info:
Filmen: http://www.youtube.com/watch?v=ORics61a69E

Kontakt:
Tess Lindholm
Regissör & Press och Medieansvarig Ung Pirat
0706-458299
tess.lindholm@ungpirat.se

Stefan Flod
Förbundsordförande Ung Pirat
0760-18 89 18
stefan.flod@ungpirat.se

  1. 2 Trackback(s)

  2. Sep 12, 2010: Unga Pirater gör reklamfilm åt Piratpartiet
  3. Sep 13, 2010: Ung Pirat medlemmar haxar reklamfilm i valet! | Stefan Flod

You must be logged in to post a comment.