Gustav Nipe – ny ordförande i Ung Pirat

March 28, 2011 – 9:43 pm


En ny ordförande för ungdomsförbundet Ung Pirats valdes i helgen under dess femte nationella förbundskongress. Gustav Nipe 22år från Malmö fick förtroendet att ta över Stefan Flod som fram tills nu varit Ung Pirats förbundsordförande.

- Det känns bra att blivit vald till ny förbundsordförande, säger Gustav. Jag har hela tiden sagt att jag kommer arbeta för att Ung Pirat ska engagera sig mer i den allmänpolitiska debatten och att nu bli vald till förbundsordförande bekräftar att jag har medlemmarna i förbundet med mig.

På kongressen beslutades det bl a att Ung Pirat ska hålla en konferens för att ta fram ett sakpolitiskt dokument. Ungdomsförbundet beslutade även att de tänker arbeta för att få Piratpartiet att utveckla sin politik.

- Det fungerar inte att göra som man alltid har gjort, säger Gustav. Jag hoppas att jag kan inspirera medlemmar på att hitta på roliga och uppseendeväckande projekt för att få fokus på de frågor som vi driver.

Förutom förbundsordförande valdes även en ny styrelse för årets verksamhet. Totalt valdes åtta nya medlemmar in i styrelsen. I sin helhet ser Ung Pirats förbundsstyrelse som följande:

Ordförande: Gustav Nipe (Malmö)
Sekreterare: Nils Agnesson (Uppsala)

Ledamöter:
Sandra Grosse (Helsingborg)
Max Gnipping (Stockholm)
Lars Johansson (Vilhelmina)
Vctoria Westberg (Uppsala)
Niklas Dahl (Stockholm)

Suppleanter:
Mikael Holm (Karlstad)
Malin Ahnberg (Norrköping)
Carolina Sartorius (Stockholm)
Mimmi Lowejko (Västervik)
Patrik Greco (Lund)

För vidare information kontakta:

Gustav Nipe, nyvald förbundsordförande
0708765484
gustav.nipe@ungpirat.se

You must be logged in to post a comment.