Razzia mot tyska Piratpartiets serverhall idag

May 20, 2011 – 2:05 pm

Tidigare idag gjorde tyska polisen en razzia mot tyska Piratpartiets serverhall på begäran av franska myndigheter. På vilka grunder razzian gjordes är oklart, men tidpunkten är väldigt oläglig då det på söndag är val i delstaten Bremen.

Informationen som polisen ville komma åt låg ensamt på en virtuell server, en server som polisen med lätthet skulle kunna komma åt smidigt utan att behöva plocka ner hela infrastrukturen. Man både kunde och borde ha åtgärdat problemet utan att slå så hårt mot tyska Piratpartiets servrar.

- Att tre dagar innan ett allmänt val stänga ner hela den digitala infrastrukturen för ett politiskt parti är riktigt illa och helt oproportionerligt, säger Gustav Nipe, förbundsordförande för Ung Pirat. Jag hoppas verkligen inte att den här skandalen har en negativ påverkan på tyska Piratpartiet. Det är varken rättvist eller demokratiskt rimligt.

Det går inte att komma ifrån tanke att ingreppet får en politisk påverkan med tanke på valet på söndag. Internet är en viktig och vital infrastruktur och ingrepp mot den infrastrukturen måste ske med hänsyn till konsekvenserna.

Piratenpartei är Tysklands sjätte största parti.

Mer information: http://vorstand.piratenpartei.de/2011/05/20/polizei-beschlagnahmt-server-der-piratenpartei-deutschland/

http://twitter.com/ #servergate

Kontaktuppgift:

Gustav Nipe, Förbundsordförande Ung Pirat
0760-18 89 18
gustav.nipe@ungpirat.se

 1. 2 kommentarer to “Razzia mot tyska Piratpartiets serverhall idag”

 2. Men ser man på, det är 194x igen och vissa följer bara order.
  Att den franska ledningen är så korrumperad av skivbolagspengar att den knappt tål solljus är ju en sak, men att tyska myndigheter inte har förmågan att tänka kritiskt är oroväckande.
  Låt oss hoppas att det finns tyskar utan uniform som också tycker att det här är ett övergrepp i världsklass och som nu väljer att rösta på piratpartiet. Det här är en chans för väljarna att skicka ett meddelande om att valfixning inte tolereras.

  — Raccoon - May 20, 2011 -- 16:23

 3. tydligen är allt tillåtet när val vankas.

  — obvious - May 8, 2012 -- 17:10

You must be logged in to post a comment.