Nederländerna tar steg emot nätneutralitet

May 27, 2011 – 1:49 pm

Samtidigt som Sverige tampas med en pånyttfödd Antipiratbyrå har Nederländernas underhus godkänt ett förslag till nätneutralitetslagstiftning. Innovationsministern Maxime Verhagen gick i tisdags ut med meddelandet att telekommunikationslagen måste garantera användarna tillgång till hela internet utan prisdiskrimination och utan otillbörlig påverkan på olika sorters trafik.

-Det här är fantastiskt, säger Gustav Nipe, ordförande för Ung Pirat. Det visar tydligt att enskilda medlemsländer visst kan gå före kommissionen och Europaunionen i innovation och användarrättigheter.

Läget runtom i Europa är uselt. Flera brittiska internetleverantörer har velat ta betalt av siter som Google, Youtube och till och med deras enga BBC, i Spanien resonerar man likadant. I Italien begränsar internetleverantörer så kallad p2p-teknik och i Belgien betalar man per nedladdad data, istället för en viss hastighet.

-Bara att Telia och andra operatörer i Sverige så lättsinnigt begränsar olika sorters trafik och sätter nedladdningsbegränsningar är oroväckande, fortsätter Gustav Nipe. Alldeles uppenbarligen ligger framtiden i telekommunikationen. Låt Sverige följa detta goda exempel snarast möjligt!

Kontaktuppgift:

Gustav Nipe,

Förbundsordförande Ung Pirat

0760-18 89 18

gustav.nipe@ungpirat.se

You must be logged in to post a comment.