Ung Pirat lanserar ny fildelningskampanj, Brottskod 5101

January 18, 2012 – 1:08 pm

Idag går årets första fildelningsrättegång av stapeln. I samband med detta lanserar Ung Pirat sin kampanj, Brottskod 5101.

Fildelningsjägarna rustar upp och satsar stenhårt på att så många som möjligt ska dömas för att ha delat med sig av kultur och information. För att underlätta för media och allmänhet att hålla koll på alla dessa fildelningsfall lanserar Ung Pirat idag kampanjen Brottskod 5101. På hemsidan 5101.se finns all tänkbar information om fildelningsåtal.

- Det är viktigt att vi kan få en bättre överblick över vad som egentligen pågår, menar Gustav Nipe, förbundsordförande för Ung Pirat. Fildelningsjägarna jobbar hårdare än någonsin för att straffa fler och fler för något som i grund och botten är väldigt samhällsnyttigt.

5101.se administreras av Ung Pirat och kommer uppdateras kontinuerligt. Ung Pirat kommer även att fortsätta det arbete man har gjort under hösten med att bevaka och besöka alla fildelningsrättegångar i landet.

Mer information:
http://5101.se

Gustav Nipe, förbundsordförande Ung Pirat. 0760 188 918
Victoria Westberg, marknadsföringsansvarig. 073 904 54 62

Om dagens rättegång:
Fildelningsrättegång sker i Nacka tingsrätt. Det är en 20-åring som står åtalad för att ha fildelat ett 60-tal filmer via tekniken bittorrent.

You must be logged in to post a comment.